Обработката на протоколите - бързо, спокойно и без опашки (ОБЗОР)

Обработката на протоколите - бързо, спокойно и без опашки (ОБЗОР)

Без опашки, без тежки чували и без напрежение премина предаването и обработването на изборните книжа в цялата страна. Грешките бяха сведени до минимум, а протоколите обработени в пъти по-бързо от предишни избори. Рекордьор е Бургас, където работата на секционните комисии приключи още в 2:30 ч сутринта. София също се справи бързо, всички протоколи бяха обработени до 6 часа сутринта.

Заради горчивия опит от предишни години и сега в "Арена Армеец" се бяха приготвили за тежка безсънна нощ.

В Кърджали обработката на данните от Секционните избирателни комисии приключи с 16 часа по -рано в сравнение с предишни избори.

Първенци по бързина обаче са в Бургас. Там още в 2:30 ч. бяха готови всички протоколи.

Във Варна, в седем секции се е наложило да преминат към гласуване с хартиени бюлетини, заради повреда в машините. Иначе и там не се стигна до опашки и предаването на протоколите приключи още в 4 сутринта.

В Благоевград от 564 секции, само в 2 -3 се е наложило гласовете да се преброяват втори път .

Единствено във Велико Търново заради сгрешени протоколи и липсваща документация предаването на изборните книжа се забави до 10 ч. Проблемът възникна в една от трите секции в които се наложи преминаване към гласуване с хартиена бюлетина. А в Пловдив, въпреки в 17-та избирателна комисия за малко нямаше ток, обработката на протоколите приключи в 5 ч.

Източник: БНТ