Норвежецът Александър Омод Килде постигна втори успех в Бивър Крийк

Норвежецът Александър Омод Килде постигна втори успех в Бивър Крийк

30-годишният Килде, който през миналия сезон завърши втори в генералното класиране, финишира за 1:10.73 минута и втори пореден успех, след като в събота триумфира и в спускането. За него това е 16-и успех в кариерата.

Норвежецът печели за четвърти пореден път в кариерата си на пистата в Бийвър Крийк, след двата си успеха през миналия сезон, въпреки че страдаше от настинка по-рано през седмицата. Той е бронзов медалист с дисциплината от зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

Носителят на Големия кристален глобус Марко Одермат (Щвейцария) остана втори с пасив от 20 стотни от секундата, след като вчера в спускането отново завърши зад Килде.

"Чувства се добре. Това е страхотна битка с Марко. Винаги е бърз, когато се състезава, а трябва да отвръщам на удара. Това не винаги е лесно", каза норвежецът.

"Отново беше много забавно. Хубаво време, добър наклон, много трудно трасе. Беше тежко, вероятно рискувах по-малко, но наистина съм доволен от подиума", заяви Одермат.

Алекси Пентюро от Франция, който завоюва Световната купа за 2021 година, финишира на трето място с пасив от 30 стотни.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Марко Одермат с 420 точки, следван от Килде с 380 и Матиас Майер със 186 точки, който днес остана десети с повече от секунда зад победителя.

Майер е олимпийският шампион в дисциплината от Пекин 2022.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом след два старта Килде и Одермат делят първото място с по 180 точки.

Източник: БТА