Номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната" Николай Денков започва разговори с политическите сили в парламента

Номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната" Николай Денков започва разговори с политическите сили в парламента

Вчера след номинирането му Денков обяви, че ще адресира писмо-покана за разговори до всички парламентарно представени партии за среща. "Започваме разговори с всички политически сили. Идеята е заедно да видим какво може да ни обедини. Тези от силите, които са готови да подкрепят едно такова правителство, да поемат ангажимент, че ще работят за реализирането на политиките, които ние поставяме като приоритетни за хората“, посочи той. 

След обявяване на номинацията на Николай Денков, от „Демократична България“ потвърдиха, че ще участват в такава среща, на която да се запознаят с визията за управление и министерския екип на кандидата за премиер. ГЕРБ-СДС прогнозираха, че кандидатурата му ще се провали. От "Възраждане" заявиха, че няма да отидат на среща с ПП, както не са отишли и на среща с ГЕРБ-СДС, а „БСП за България“ и ДПС не коментираха номинацията. Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев посочи, че се водят разговори и когато има резултат от тях, той ще бъде съобщен. 

Пред БТВ снощи Николай Денков заяви, че правителството трябва да е съставено от хора, които са експерти, а гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито действия партиите да носят отговорност.

Източник: БТА


Дата: 16.12.2022