Не съм се обаждал на нито един прокурор или съдия, никакви листчета не съм изпращал, каза Борисов в отговор на главния прокурор

Не съм се обаждал на нито един прокурор или съдия, никакви листчета не съм изпращал, каза Борисов в отговор на главния прокурор

Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват и подписват от президента. То няма как да стане. На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал, никакви листчета и никакви предупреждения не съм изпращал, защото не съм в тази позиция. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Изказването му е в отговор на главния прокурор Иван Гешев, който днес направи изявление в Съдебната палата

Две години, три години се иска оставката на Гешев от всички политици. Когато Габриел повтори, че законите и оставката са първи в нейната програма, ние станахме лоши, заяви Борисов. 

По думите му има сили, които когато видят, че може да се състави правителство се задействат със страшна сила. Според него те „витаят“ и няма как да знае кои са, но „това са фактите“. 

Аз не чух нито Румен Радев, който се гордее, че не му подписал указа, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух „Възразждане“, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН и кой ли не още. Само аз съм му виновен, само това разбрах, посочи Борисов. 

Попитан защо Гешев намесва името на Борисов, лидерът на ГЕРБ заяви: „Защото в България, ако не кажеш Бойко Борисов, нищо не е казано.“ 

Относно това какво влияние има Борисов, той заяви: „Е, аз като опозиция от ареста ли имам влияние? Аз това влияние съм го заслужил с избори. Това не е влияние, защото някой ми го е дал. Ние сме се явявали на избори и хората са се произнесли дали сме политически боклук, или не сме“. 

Попитан има ли притеснения за повторен арест, той заяви, че вече и това не го плаши. Подкрепата на хората е видна, добави Бойко Борисов.

По думите му от ГЕРБ са казали същото като останалите партии. Но защо се озлобява срещу нас – не знам, посочи той.

На въпрос за делото „Барселона гейт“ Борисов каза, че къща в Барселона няма. Вече колко години го мъкнат – или да го прекратяват или да го повдигат, заяви той. 

Относно изказването на Гешев, че до Габриел е имало жена, политик, която се е свързала с главния прокурор, Борисов заяви, че до нея „има много“.

Източник: БТА


Дата: 15.05.2023