Националният кризисен щаб започна работа

Националният кризисен щаб започна работа

София (Пресклуб)

Веднага след получаването на подписаната от министър-председателя Сергей Станишев заповед, председателят на Националния кризисен щаб и областен управител на София Тодор Модев изпрати спешно искане до отдел „Пътна Полиция” при Столичната дирекция на полицията на Министерство на вътрешните работи, да му бъде предоставен регистър за наличната техника, подходяща за сметосъбиране и почистване. Това съобщи Правителствената информационна служба.

Същото запитване бе отправено и към ДП „Строителство и възстановяване” и ДП „Транспортно строителство и възстановяване”. Информацията бе поискана, за да се установи цялото наличие на транспортните средства, регистрирани като сметопочистваща техника, собствеността върху тях, както и операторите, които могат да осъществяват тези услуги.

По-рано днес в изпълнение на решението на правителството, министър-председателят Сергей Станишев определи 9 членния състав на Националния кризисен щаб, който ще предприеме неотложни мерки за преодоляване на кризата в сметосъбирането на територията на Столичната община (СО).

За председател на щаба бе определен областният управител Тодор Модев, а за негови заместници Чавдар Георгиев – заместник-министър на околната среда и водите, и Стоян Стоянов – заместник-министър на здравеопазването. Секретар-координатор на НКЩ е Славка Петрова от Регионална инспекция по околната среда и водите – София.

Първото заседание на Националния кризисен щаб ще бъде днес, в 18.30 в Областната управа, ул. Алабин 22.

15:54 10.04.2009