Мъж загина след катастрофа с автомобил на НСО край Аксаково

Мъж загина след катастрофа с автомобил на НСО край Аксаково

Автомобилът, в който се е намирало охраняваното лице, се е движил на път с предимство, отнето от друг автомобил, обясниха от НСО

При пътния инцидент има един загинал. Той е управлявал автомобила, отнел предимството. Мъжът е бил на 63 години, каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов от мястото на инцидента. 

Дежурният лекар в шокова зала на болница „Св. Анна – Варна“ д-р Маргарита Станкова съобщи, че в лечебното заведение са били доведени трима пациенти. Жената, на 58 години, придружавала загиналия мъж, е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма – на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение. 

Съпредседателят на ПП е добре, посочиха от партията след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на „Спешна помощ“, на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция. 

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп", посочи още директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов. Той обясни, че ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавка. 

Военно-окръжната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно производство по случая с катастрофа с автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на входа на град Аксаково, съобщи за БТА военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев.

В момента се извършват процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. Тепърва предстои назначаване на експертизи.

Източник: БТА


Дата: 17.05.2024