Министър Найденов поздрави на латински език завършващите ветеринарна медицина

Министър Найденов поздрави на латински език завършващите ветеринарна медицина

Стара Загора — 17 Mar (PIA) — —

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов покани на работа в системата на МЗХ-Националната ветеринарно-медицинска служба Десислава Петрова, която днес се дипломира с най-висок успех сред 76 –та магистри –ветеринарни лекари на випуск 2010 г. на Тракийския университет в гр. Стара Загора.

Тя получи специална награда лично от министъра, енциклопедия на животните и два речника – английско-български на медицинските термини и латинско –български речник.

По време на тържествена церемония министърът приветства абсолвентите на латински език като им пожела успех в изпълнението на отговорната професия– ветеринарен лекар. Вторият по успех абсолвент бе поканен на работа от генералния директор на НВМС д-р Йордан Войнов.

Министър Найденов е завършил Ветеринарномедицинския факултет със специалност ветеринарен лекар.

На церемонията бяха връчени още „Златни дипломи” на заслужили в професията ветеринарни лекари, във връзка с 50-годишнината от дипломирането им. На тържеството присъстваха генералният директор на НВМС Йордан Войнов, кметът на Стара Загора проф. Светлин Станчев, областният управител Йордан Николов и други гости.

14:20  17/03/2010