Калфин и Симеонов обсъдиха усвояването на европейските фондове

Калфин и Симеонов обсъдиха усвояването на европейските фондове

София (Пресклуб)

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с евродепутата и екс-външен министър Ивайло Калфин по въпросите свързани с европейската интеграция на България, с акцент усвояването на европейските фондове, като бе констатирано, че все още е незадоволително, – съобщиха от пресслужбата на Палатата.

Коментирани бяха всички допълнителни мерки за подобряване достъпа и усвояването на средства по еврофондовете. В разговора беше обсъдена работата на българските парламентаристи и по-специално възможностите за по-добра информираност на българския бизнес. Г-н Калфин е заместник председател на Комисията по бюджетен контрол към Европейския парламент.

Събеседниците констатираха необходимост от значително по-добра активност на българските предприемачи за следене на процесите и решенията, които се дискутират и приемат в европейските институции. Така ще може своевременно да се дават становища по новите актове на ЕП и за да бъдат достатъчно защитени интересите на българските граждани и на икономическите играчи в рамките на съюза.

15:59 10/12/2010