Изказванията на Борисов за шистовия газ са "след дъжд качулка"

Изказванията на Борисов за шистовия газ са "след дъжд качулка"

София 17 септември (PIA)– –

Като лицемерие определи Красимир Каракачанов вчерашното изказване на премиера  Борисов, че щял да спре добива на шистов газ, ако съществува риск за природата. Каракачанов припомни, че именно след предложения на общинските съветници от ВМРО, Общинският съвет в Нови пазар гласува за мораториум, а в Добрич – за референдум по отношение на проучванията за шистов газ.

Ако Борисов въобще мислеше за опасностите, договорките с американската страна нямаше да стават на тъмно и без минимална информация за жителите на засегнатите общини в Лудогорието и Добруджа, категоричен е Каракачанов. По думите на лидера на ВМРО, подобно отношение обижда местните хора, защото създава впечатлението, че те не заслужават информация.

Преди месец Красимир Каракачанов покани икономическия министър Трайчо Трайков на публична дискусия относно проучванията за шистов газ у нас. По думите на Каракачанов в дискусията трябва да участват най-вече специалисти и представители на граждански организации. Но Трайков засега се отчита единствено с писмени обяснения, подписани от заместник-министъра Евгени Ангелов.

17/09/2011


Дата: 14.06.2021