Историята със злополучния Георги Харизанов заприлича на водевил

Историята със злополучния Георги Харизанов заприлича на водевил

СОФИЯ — 10 Feb (PIA) — —

Станалият известен в последните дни шеф на държавната фирма “Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов заприлича на водевил, след като и министерството на земеделието и храните се включи. Историята на шеметно издигналият се напорист млад член на ГЕРБ, без никакво образование, определено прави историята с Калина Илиева да изглежда като невинна игра.

Звездата на Георги Харизанов изгря след като стена на язовир Иваново се спука и причини бедствие в няколко харманлийски села. Вълната от почти 3 метра остави след себе си 10 жертви и множество материални загуби.

Харизанов веднага се впусна да дава интервюта, в които наговори куп неверни неща – неговите 15 минути слава. Той бе представен като шеф на “Напоителни системи” и съветник на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Изненадващата му поява отприщи небивал интерес към личността на Харизанов. Наша проверка установи, че Харизанов се появява в Интернет със свой блог и профил в сайта за запознанства “Sladur.com”. За това може да прочете тук.

От изданието “Отворен парламент” дори поискаха МЗХ да им предоставят официална биография на Георги Харизанов. В отговора от пресслужбата на министерството се съобщава, че: “Завършил Датски колеж през 1997 г., Владее руски и английски език, Работил е в частния сектор. От юни 2011 г. е назначен за Съветник на министъра по хидромелиоративните въпроси. През октомври 2011 г. е избран за председател на Борда на директорите на „Напоителни системи” ЕАД.”

Днес, обаче, от пресслужбата на земеделското министерство се появи нова версия за житието и битието на Харизанов. От отговора на МЗХ става ясно, че дружеството се управлява от квалифициран инженер, че Харизанов не бил съветник на министъра и изобщо не става ясно защо изобщо е назначен Георги Харизанов – който е без образование, почитател на скъпи часовници, мотори и описваш себе си в сайт за запознанства като човек, който търси “по-скоро флирт, отколкото е**не”.

Ето и пълният текст на прессъобщението на Министерство на земеделието и храните:

“Във връзка с подадена погрешна информация от служител на дирекция „Връзки с обществеността и протокол” на Министерство на земеделието и храните относно професионалната автобиография и длъжност на г-н Георги Харизанов, председател на борда на директорите на „Напоителни системи” ЕАД уточняваме следното:

Г-н Харизанов не е съветник на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Той е назначен от министъра за член на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД на 3 ноември 2011 г. Другите членове на Съвета на директорите са г-н Стайко Ганчев, който е изпълнителен директор, и г-н Радослав Чеглайски. Според устава на членовете на Съвета на директорите на дружеството не се изисква специален образователен ценз. Такъв е изискуем за изпълнителния и за техническия директор.

Професионалното ръководство на „Напоителни системи” се осъществява от изпълнителния директор г-н Стайко Ганчев, инженер завършил Техническия Университет в София. Г-н Радослав Чеглайски е хидроинженер, завършил ВИАС. Оперативната дейност на дружеството се управлява от технически директор г-н Валентин Славов, който също е е хидроинженер, завършил ВИАС.”

16:27  10/02/2012