Хулигански прояви на Сидеров – предизвика масово сбиване в София

Хулигански прояви на Сидеров – предизвика масово сбиване в София

СОФИЯ (PIA) — —
Привържениците на партия “Атака”, воглаве с лидера си Волен Сидеров започнаха да се бият с мюсюлманите, които се опитваха да проведат петъчната си молитва в “Баня Башъ” в центъра на София.

Зачестилите напоследък хулигански прояви на Волен Сидеров и малцината му останали привърженици, днес ескалираха в истински побой върху мирни граждани.

Един от атакистите на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите атакисти към молещите се мюсюлмани, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от “Атака”. При неговото задържане лидерът на партията Волен Сидеров започна да говори с полицаите и питаше: “Защо задържате от нашите, а не от тях?”. Пред колата, където бе вкаран задържаният отново се събраха много симпатизанти на “Атака” заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания.

14:23  20/05/2011

От “Атака” започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а те им отвръщат с ръкопляскания.

“МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден”, почти крещеше пред журналистите Волен Сидеров.

В момента тълпата се е насочила към сградата на Народното събрание, за да иска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.