#ГЕРБ пита Politiкat.net как измерва обещанията на МП #Бойко Борисов

#ГЕРБ пита Politiкat.net как измерва обещанията на МП #Бойко Борисов

СОФИЯ (PIA) — —

Писмо от пресцентъра на ГЕРБ получиха Асен Генов и Константин Павлов от Politikat.net, съобщиха самите те за PIA.

Politikat.net е отворена платформа като Wikipedia (дори използва същият софтуер), в която нсеки един гражданин, след регистрация може да публикува различни обещания и ангажименти на политиците и срокът, който самите те са си дали да ги изпълнят. Сайтът придоби голяма популярност, заради раздела „Бойкометър“, създаден по модела на “Обамаметър”, в който специално са записани ангажиментите на министър-председателят Бойко Борисов.

PIA публикува писмото на пресцентъра на ГЕРБ в автентичния му вид:

“Уважаеми г-н Генов,

Във връзка с администрирания от Вас портал „politikat.net”, съдържащ твърдения за дадени „обещания” от министър-председателя Бойко Борисов, както и статистика за тяхното изпълнение, Ви молим да ни отговорите на няколко уточняващи въпроса.

На какъв принцип са подбрани изказванията на Бойко Борисов /освен ако нямате претенции, че сте обхванали 100% от публичните му изявления/?

По какви критерии определени части от изказванията на Бойко Борисов са квалифицирани като „обещания”?

Какви количествени и качествени измерители са използвани, за да бъде оценена обективно степента на изпълнение на „обещанията”?

От какви източници и по какъв ред е събрана информацията, обобщаваща степента на изпълнение на „обещанията”?

Колко често се актуализира статистиката по отношение на „обещанията”, които са със статут „в изпълнение”, така че да се осигури своевременно подаване на коректни данни към потребителите?

Имате ли претенции публикуваните данни да са с представително значение?

Севделина Арнаудова,
Ръководител Пресцентър ПП ГЕРБ”

18:55  06/07/2012