От ДПС се опитаха да „вразумят” управляващите, настоявайки за прегласуване. Лютви Местан изрази недоумение защо от ГЕРБ питат Сметната палата за раздадените бонуси.
Според него това е проява на едно шизофренно състояние или пък е логично действие, ако министрите са раздали бонуси в състояние на несвяст. Наистина ли мислите, че това ще хване дикиш, попита Местан.

Той обвини кабинета в най-непрозрачното управление за последните 22 години и настоя предложението на левицата да бъде прегласувано. Нямате друг полезен ход, смята депутатът.

Припомняме и вчера продължи войната на бонуси между опозиция и управляващи. Политически лица са получили възнаграждения от бордове на държани предприятия в размер на 750 хил. лв. само за 2007 година, съобщи в НС зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев на извънреден брифинг.

Той информира, че във връзка с темата за бонусите от ГЕРБ са поискали отговор от Сметната палата кои членове и началници на политически кабинети министри и зам. министри са получавали възнаграждения от така наречените хранилки – бордове на държани предприятия за периода 2007 – 2010 г.

На редовните си седмични брифинги пък БСП и ДПС скочиха срещу бонусите на администрацията. От ДПС питат премиера какви бонуси са раздадени, а социалистите искат оставки и извинения за оповестения бонус на Корнелия Нинова.

10:19  29/02/2012