Форум „ЕС среща Балканите“ днес в София

Форум „ЕС среща Балканите“  днес в София

Форумът, който се провежда за трета поредна година, служи като основна платформа за диалог между Европейския съюз и Балканите и обещава да насърчи по-задълбоченото сътрудничество и да засили икономическия растеж в региона, съобщиха организаторите.

Събитието, което ще се състои в „София Tех Парк“, ще бъде открито от лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, Соломон Паси - президент на Атлантическия клуб на България, и Алва Фин - изпълнителен директор на Европейския либерален форум.

Акценти в програмата са изказванията на вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, на еврокомисаря по съседство и разширяване Оливер Вархеи, както и на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола.

Фокус на тазгодишното издание ще бъде поставен върху важността от задълбочаването на сътрудничеството между региона на Балканите и Европейския съюз в контекста на все по-сложната геополитическа обстановка заради войната на Русия в Украйна, която показва значението на единството и целенасочеността в европейското семейство, съобщиха организаторите.

Източник: БТА