Делян Пеевски: Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си

Делян Пеевски: Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си

По-рано днес почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски и петима други членове на ръководството на ДПС. 

"Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!", посочва в позицията си Пеевски. 

"Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва?", заявява председателят на ДПС. "Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава", коментира той.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат, най-меко казано, с недоумение, допълва Делян Пеевски. По думите му "оценките, които са дадени, са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни".

"И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !? И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго. Това е неприемливо и невъзможно", пише още Делян Пеевски. 

"И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!", заявява той.

"Оттук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората", посочва още председателят на ДПС.

Като послепис към позицията Пеевски заявява: "Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало".

Източник: БТА