Братя Домусчиеви попаднаха в класацията на милиардерите на "Форбс"

Братя Домусчиеви попаднаха в класацията на милиардерите на "Форбс"

В статия, посветена на разпределението на най-богатите по света, от "Форбс" посочват, че четири държави за първи път имат свои представители в клуба на милиардерите: България, Барбадос, Естония и Уругвай.

Според изданието Георги и Кирил Домусчиеви разполагат със състояние от общо 4 милиарда долара (по около 2 милиарда долара всеки от тях) като това ги прави и най-богатите "дебютанти" в клуба на милиардерите.

Останалите новопостъпили в клуба на най-богатите са предприемачите от Уругвай Андрес Бзуровски и Серхио Фогел с общо състояние от около 3 млрд. долара (по 1,5 млрд. всеки), певицата Риана (Барбадос) с 1,7 млрд. долара и естонският финансист Кристо Каарман с 1,2 млрд. долара.

От списанието коментират, че новите милиардери от България Георги и Кирил Домусчиеви са градили състоянието си десетилетия.

"Стартирайки в хаотичната посткомунистическа епоха на 90-те, братята Кирил и Георги Домусчиеви основаха инвестиционен конгломерат, който сега обединява компании от сферите на здравеопазването при животните, доставките, недвижимото имущество и футбола", посочват от "Форбс".

От списанието допълват, че тази година списъкът с милиардерите по света е намалял с 87 души, но докато някои отпадат, други печелят и така четири нови държави за първи път имат свои представители в клуба на най-богатите.

Източник: БНТ