Арман Бабикян: Безсмисленото трупане на фалшив рейтинг с популистки прояви е смъртоносно

Арман Бабикян: Безсмисленото трупане на фалшив рейтинг с популистки прояви е смъртоносно

"България е представителна демокрация, протестиращите могат да си говорят с техните народни представители, които влязоха през централния вход на парламента чрез изборите, а не да се опитват да влизат насила в сградата на Народното събрание. Ако електоратът на всяка една политическа сила реши да се настанява в сградата, мисля, че ще стане тесничко". 

Това коментира пред БНР Арман Бабикян по повод протеста, организиран от партия "Възраждане". 

По думите му - който не умее да прави компромиси в политиката, се води слаб политик

"Компромисът е част от разума в действията на един политик. Голяма част от хората във "Възраждане" прекрасно знаят ползата от ваксините, в същото време заявяват, че са уникални патриоти. Присвояват към себе си едно естествено качество на повечето хора, населяващи България. И в същото време протестират и работят срещу всички действия и мерки на изпълнителната власт, с което способстват българската нация да намалява". 

В предаването "Нещо повече" той посочи, че протестът от вчера няма да помогне на "Възраждане": 

"Отчаяното търсене на диалог с народните представители е изключително комична част. Част от хората на площада имат приятели сред народните представители и изглежда не знаят как да си говорят с тях". 

Според него, ако протестът е естествен и хората са убедени, че има важен граждански мотив, това няма да може да промени курса на един процес

"И опозицията, и управляващите трябва да си признаят, че изборите минаха. Безсмисленото трупане на авторитет и фалшив рейтинг с подобни популистки прояви е смъртоносно. От тях се търси консенсус как работят за спасяване на българския народ от пандемията. Българският народ е във война. Когато една нация е във война, има един генерален щаб. Информацията, която слиза отгоре надолу в тази военизирана система на комуникация, трябва да е ясна, проста, чиста, да няма разноговорене". 

Източник: БНР


Дата: 14.01.2022