Апелативният съд и Комисия ще заседават за Агенция "Митници"

Апелативният съд и Комисия ще заседават за Агенция "Митници"

Очаква се по време на заседанието да се изготви списък със свързани със случая хора, които да бъдат поканени за изслушване.

"Агенция "Митници" постигна много добри резултати в борбата с контрабандата, рекордно количество заловени наркотици. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 служители. Това, което имаме като обратна връзка е, че всъщност последните две седмици нямаме сигнали от шофьори да са им искани подкупи на митницата", каза Асен Василев пред журналисти в София.

За обвиненията на Банкова Василев разбрал от медиите. На въпроса дали е разчистване на сметки той отговори:

"Всякакви слухове се носят. Видяхме една много подобна акция 2020 година, когато влязоха в президентството, двама президентски съветници бяха отведени и обвинени. Три години по-късно нито един от тях не е осъден".

Припомняме, че служебният министър на вътрешните работи бе най-оспорваната кандидатура в кабинета на Димитър Главчев. Причината, че от ПП-ДБ "свалят доверието от него" заради изборите, които ще се проведат през юни и очакванията да има манипулации.

Междувременно състав на Софийския апелативен съд ще заседава от 13 ч. по мерките за неотклонение на задържаните за контрабанда Петя Банкова и на Марин и Стефан Димитрови, които са с мярка "постоянен арест".

Източник: БНР