Volkswagen планира да изпревари Tesla като най-големият производител на електромобили в света

Volkswagen планира да изпревари Tesla като най-големият производител на електромобили в света

В същото време скорошно проучване показва, че Volkswagen ще надмине Tesla Inc по отношение на обема на продажбите на акумулаторни електрически превозни средства (BEV) през 2024 г.

Проучването казва, че Volkswagen AG ще се задържи на първо място в световната индустрия за електромобили до края на това десетилетие, като американски и японски автомобилни производители се борят за третата позиция. Очаква се обаче Tesla Inc да остане доминиращата компания за електромобили в САЩ.

Вместо да преследва потенциални купувачи на електромобили в САЩ, Volkswagen разширява присъствието си в Европа и Китай. През 2021 г. Северна Америка представлява по-малко от 10% от общите продажби на автомобили на Volkswagen.

Херберт Дис също така посочи, че въпреки все още значителния недостиг на електронни чипове и проблемите с веригите на доставки, немският автомобилен гигант бележи рекордни печалби.

Той добави, че с облекчаването на недостига на чипове Volkswagen планира да засили производствените си дейности в Германия и Китай.

Източник: БНР


Дата: 29.06.2022