Подразделение на "Дженерал мотърс" спира всичките си самоуправляващи се автомобили за актуализация на софтуера

Подразделение на "Дженерал мотърс" спира всичките си самоуправляващи се автомобили за актуализация на софтуера

Това решение идва след катастрофа, станала в Сан Франциско на 2 октомври. При пътния инцидент жена, която пресичала на кръстовище през нощта, малко след като светофарът светнал в зелено, била блъсната от автомобил. Той бил управляван от шофьор, който избягал от местопроизшествието, отбелязва Си Би Ес.

Вследствие на удара пострадалата паднала пред роботизирана кола на "Круиз". Тя спряла рязко, но въпреки това ударила жената, след което се насочила встрани от трафика, при което влачила пешеходката в продължение на около 6 метра. Тя останала под гумите на самоуправляващия се автомобил до пристигането на спасителен екип, който я освободил и откарал в болница с тежки наранявания. 

След този инцидент регулаторните органи на Калифорния наредиха на "Круиз" да прекрати движението в щата на всичките си самоуправляващи се автомобили.

През миналия месец "Дженерал мотърс" обяви загуба в размер на приблизително около 1,9 милиарда долара от дейността на своето подразделение за самоуправляващи се автомобили през периода януари-септември, отбелязва Си Би Ес.

Източник: БТА