"Фолксваген" започва серийното производство на електрическия модел "Ай Ди.7"

"Фолксваген" започва серийното производство на електрическия модел "Ай Ди.7"

"С "Ай Ди.7" ние достигаме следващото равнище на електрическата мобилност", заяви Томас Шефер, главен изпълнителен директор на подразделението на "Фолксваген" за производство на автомобили. 

Електрическият седан е създаден на базата на легендарния модел "Фолксваген Пасат" (VW Passat). Максималният пробег на "Ай Ди.7" с едно зареждане на батерията достига до 700 километра, посочва ДПА. Моделът беше представен за първи път през април и се планира да бъде пуснат в продажба до края на годината. 

"Фолксваген" планира заводът в Емден да бъде основната производствена база, в която ще бъдат сглобявани електромобилите "Ай Ди.7". Предвижда се моделът да бъде произвеждан и в Китай. 

В момента във фабриката на германския концерн в Емден се произвеждат около 800 автомобила дневно, от които приблизително 300 са с електрическо задвижване. В завода работят около 8000 души. Според "Фолксваген", в него са инвестирани над 1 милиард евро от 2020 г. насам, за да бъде трансформиран във фабрика за електрически превозни средства, посочва ДПА.

Източник: БТА


Дата: 22.08.2023