"Ферари" ще си сътрудничи с "Куалком", за да ускори дигиталната си трансформация

"Ферари" ще си сътрудничи с "Куалком", за да ускори дигиталната си трансформация

"Ферари" (Ferrari) съобщи днес, че ще си сътрудничи с "Куалком" (Qualcomm), за да използва чипсетовете "Снепдрегън" (Snapdargon) - водещият продукт на базираната в Сан Диего компания, предаде Ройтерс. Така ще се ускори дигиталната трансформация на производителя на спортни автомобили.
Споразумението ще включва, както пътническите автомобили на компанията, така и болидите за Формула 1, като вече са били определени първите общи проекти, включително така наречения дигитален кокпит, съобщи италианската компания в комюнике.
Главният изпълнителен директор на "Ферари" Бенедето Виня - ветеран в технологичната индустрия - заяви през ноември, че ще търси технологични партньорства, тъй като пристъпва към преход към по-екологична мобилност. Разработването на подобни технологии се нуждае от големи инвестиции, добави той.
Иновациите изискват пазарните лидери да работят заедно. Благодарение на това споразумение ние разширяваме ноу-хауто ни в дигиталните технологии и уеб 3.0, сфери с голям потенциал за автомобилостроенето и моторните спортове, отбелязва Виня в комюникето.
Логото на Снепдрегън ще се появи върху F1-75, едноместния болид на "Ферари", който ще бъде представен в централата на компанията в Маранело на 17 февруари.

Източник: БТА