Слави Трифонов от името на партия ИТН предложи кабинет и очерта основните приоритети пред него

Слави Трифонов от името на партия ИТН предложи кабинет и очерта основните приоритети пред него

Без все още да е категорично ясно дали ще получи първи мандат за съставяне на кабинет и без още парламентът да е конституиран, днес Слави Трифонов предприе изпреварващ ход - обяви, че "Има такъв народ" ще опита да направи правителството на малцинството.

Във видео, излъчено по собствената му телевизия, Слави Трифонов предложи проектокабинет с премиер Николай Василев.

Обяви имена на номинираните за министри и техните приоритети. Сред тях са построяване на нови детски градини, приватизация на Българската банка за развитие и концесии за изграждане на инфраструктурни проекти.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи кабинет с 16 министерства, двама вицепремиери и един министър без портфейл. Прави впечатление, че в подредбата на ведомствата няма министерство на околната среда и водите, както досега. Част от наименованията на министерствата са сменени. Министърът без портфейл ще отговаря за ромските въпроси, а министрите на външните и на вътрешните работи ще бъдат и вицепремиери.

Трифонов представи 16 приоритета на бъдещото правителство. Сред тях са изграждане на детски градини, довършване на магистрали, покупка на хеликоптери за медицински и спасителни цели, построяване на нова детска болница, съкращаване на държавната администрация, въвеждане на мажоритарен вот, закриване на специализираната прокуратура и съд, дегитализация на процесите в администрацията, приватизация на Българската банка за развитие.