Автомобили

Автомобили

Русия започва серийно производство на електромобили до края на годината

Масовото производство на първия руски електрически автомобил (EV), наречен Zetta, ще започне до края на 2021 година, прогнозира министърът на търговията и промишлеността на страната Денис Мантуров.

Автомобили

Tesla с печалба от над 1 млрд. долара за пръв път в историята и с ръст на приходите от близо 100%

Печалбата на "Тесла" (Tesla Inc.) през второто тримесечие надвиши за пръв път в историята 1 млрд. долара, като в същото време приходите на компанията за електромобили нараснаха с близо 100%, надвишавайки очакванията на "Уолстрийт".

27.07.2021
Автомобили

Hitachi ще изгради заводи за части за електромобили в САЩ, Китай и Япония

Японската технологична група Hitachi се стреми да изгради нови заводи в САЩ, Китай и Япония до края на 2022 г., за да разшири производството на компоненти за електрически превозни средства (EV), съобщи в петък агенция Nikkei.

24.07.2021
Автомобили

Автомобилен ретро парад ще гостува в Перник

За втора поредна година автомобилен ретро парад ще гостува в Перник. Събитието се организира от ретро клуб „Авангард” с подкрепата на Община Перник и ще се проведе на 24 юли на кестеновата алея в градския парк.

24.07.2021
Автомобили

McLaren представи детски суперкар GT Ride-On

GT Ride-On има функциониращи врати и развлекателна система с дисплей, който излъчва популярни детски песни.

23.07.2021
Автомобили

Планират се нови зарядни станции за електромобили в Пловдив

Заради увеличаващия се брой електромобили в Пловдив ЕVN планира да инвестира в изграждането на нови зарядни станции. В момента такива има на три места в града, като до края на годината услугата е безплатна.

21.07.2021
Автомобили

Очаква се скоро електрическият камион на Tesla да влезе в производство

Електрическият камион Tesla Semi се очаква да започне да се произвежда много скоро след последни проверки в завода, съобщи във вторник американският новинарски сайт за електрическия транспорт Electrek.

20.07.2021
Автомобили

ААП: Спрените доставки на електронни чипове бавят производството на автомобили и на камиони

Спряното производство на електронни чипове бави производството на автомобили и на камиони, съобщиха от Асоциацията на автомобилните производители и оторизираните представители в България (ААП).

Автомобили

Производител на електромобили с интерес да инвестира 140 млн. евро у нас

Европейски производител на електромобили е проявил интерес да инвестира 140 милиона евро в България. Сделката е на финален етап, обяви министърът на икономиката Кирил Петков.

Автомобили

Фолксваген спира производството на коли с ДВГ в Европа преди 2035 година

Автомобилният концерн „Фолксваген“ обяви, че планира да спре производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа от едноименната си водеща марка между 2033-та и 2035-та година. Компанията насочва вниманието си към ускорено преминаване на производство на електромобили, съобщи агенция Франс прес.

29.06.2021
Автомобили

Новото Порше Кайен стана най-бързият кросоувър на пистата Нюрбургринг

Новото Porsche Cayenne е най-бързият кросоувър на пистата Нюрбургринг, която е еталон за всеки производител.

17.06.2021
Автомобили

Електрическият Golf победи всички в Silvretta E-Auto рали

Електрическите ралита набират все повече популярност и третото издание на Silvretta E-Auto Rallye Montafon 2012 (5-7 юли) доказва това с цели 28 участвали електрически коли от различни типове, включително с водородни горивни клетки.